Zelf uw pensioeninkomen opbouwen.

Doordat er bij veel ouderen op latere leeftijd een pensioentekort ontstaat kan het verstandig zijn om zelf uw pensioeninkomen te gaan opbouwen. U bent zo verzekert van een inkomen die hoog genoeg is om vrij van te leven. Er zijn een aantal manieren om uw pensioeninkomen voldoende te gaan opbouwen om boven de 70% uit te komen.

Eén van de eerste manieren is door een groot deel van uw hypotheek af te lossen. U bespaart hiermee een aanzienlijk deel van uw vaste kosten per maand. U bent zo minder geld van uw inkomen kwijt aan vaste lasten, waardoor u meer geld overhoudt van leuke dingen.

Een andere manier om zelf pensioeninkomen op te bouwen is door zelf geld te gaan sparen. Dit kan via een simpele spaarrekening, maar dit kan ook via een beleggingsrekening waardoor uw pensioen sneller verdubbeld wordt. Uiteraard zit aan dit laatste wel meer risico verbonden dan bij een spaarrekening. U kunt de risico’s altijd bespreken met een adviseur en uitleggen dat het gaat om het opvullen van uw pensioen gat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.